Yogaflyt

 

Yogaflyt eller Vinyasa flow: En form for yoga hvor hver bevegelse og posisjon kobles sammen på en konstant smooth måte med pusten som hovedfokus. Gå inn i en positur, bli en stund, så skap en harmonisk flyt med kopp og pust. I Yogaflyt timene er stillingene koblet sammen med milde og flytende bevegelser synkronisert og kombinert med bevisst bruk av pusten for å skape en kontinuerlig og konstant flyt. Som en dans med uanstrengt innsats og minimal belastning som inviterer oss til å trene på å bremse ned og bevege oss med mer bevissthet og harmoni for å oppnå stabilitet, balanse og fleksibilitet. Alle Yogaflyt klasser settes sammen av Yoga læreren og varierer dermed fra time til time. Timene har dermed ulik fokus og øvelser etter hva lærerne fokuserer på, dette skaper god variasjon på klassene.

 

Yogaflyt 2: En relativt fysisk krevende yogatime der vi i store deler av timen jobber i flyt. Hovedfokus er balanse mellom kropp og sinn. Det vil si at vi trener både styrke, samtidig som vi har fokus på å roe ned sinnet og finne en indre ro. Pust er en vesentlig del av yoga, og vi øver oss på å bli mer bevisste på hvordan vi bruker pusten.

Rent praktisk vil det si at vi jobber med ting som den moderne kroppen sliter med, for eksempel dårlig holdning, svake ryggmuskler, for stramme brystmuskler og for stram setemuskulatur. Vi åpner opp i hoftene og bygger styrke i bena. Samtidig som vi jobber fysisk i timene, har også kroppene våre behov for å koble av og gi slipp, spesielt i disse dager hvor vi er ‘på’ hele tiden. Vi gjør dette gjennom fokus på pust og ved å øve på å være tilstede (oppmerksomhetstrening). Jeg avslutter alltid med ledet avspenning.

 

Fredagsflyt og Lørdagsflyt: Gi slipp på arbeidsuka og gjør deg klar for helgen med en leken og styrkende vinyasasekvens. I denne timen fokuserer vi på å skape varme og styrke, samtidig som du beveger deg med pusten. Du bygger styrke, fleksibilitet og konsentrasjon, mens du roer hodet.Timen avsluttes med en velgjørende avspenning, og du kan la helgeroen komme!Passer for alle nivåer.

 

Lunsjyoga: Velkommen til en myk yogaflyt time med fokus på å lande, være tilstede og styrke kroppen. Den perfekte yoga time for deg som ha litt tid fri på dagen eller jobber i Asker. Det kreves ingen forkunnskaper i yoga.

 

Mykyoga: En rolig og myk yogatime som passer for alle, et godt supplement til mer fysiske yogatimer eller annen trening. Hele kroppen varmes og mykes opp med skånsomme flyt sekvenser og bevegelser. Øvelsene gjøres i sakte tempo og vi tar oss god tid i stillingene.

 

Senioryoga: Dette er en form for yoga som tar ekstra hensyn til deltagernes fysiske tilstand. Mange blir passive på grunn av tidligere skade, stivhet i kroppen eller endringer som kommer med alder. Ikke noe av dette trenger å være en hindring for å delta i en yoga time. Gjennom øvelsene fokuserer vi på ledd, bevegelighet, balanse, styrke og pust og avspenning. Vi tilpasser bevegelsene slik at alle kan utføre dem etter egne forutsetninger. Som med annen yoga ønsker vi å bringe balanse, skape indre ro og få fysiske spenninger til å slippe. Alle timene ledes av instruktører med lang erfaring for å undervise seniorer.