Gravidyoga

Vårt nye Gravidyoga konsept starter opp til høsten, september-24! En dyktig og erfaren yogalærerinne vil følge deltagerne gjennom hele kurset som går over åtte ganger, de to siste kurstimene vil også en jordmor være tilstede slik at kurset i enda større grad kan benyttes som et fødsels-forberedende tilbud.

 

Yoga for gravide gjør deg sterk og smidig på en skånsom måte. Styrke er noe man trenger masse av for å bære på all den ekstra vekten og ikke minst under selve fødselen. Den kan lindre smerte og andre plager under graviditeten, som for eksempel ryggsmerte og kvalme. Du lærer å holde stressnivået nede, får bedre kontakt med babyen i magen og lærer forskjellige avspenningsteknikker som vil være nyttige både under og etter graviditeten.

Gravidyoga er tilrettelagt for at du kan få en pause i hverdagen og fokusere din oppmerksomhet på pusten og tilstedeværelse under graviditeten. Timene holdes i vår nydelige yogasal hvor du også vil treffe andre gravide i et fellesskap.

 

Timene består av myke bevegelser og yogasekvenser som både styrker, roer og strekker kroppen. I tillegg blir det fokus på ulike pust, visualisering og avspenningsteknikker. Dette kan du ha glede av både under graviditeten, som fødselsforberedende element og i tiden etterpå. Hver time avsluttes med en god og lang avspenning for dyp hvile.

Du trenger ikke ha praktisert yoga fra før, og du kan praktisere gjennom alle tre trimestre.

 

Det å møte likesinnede både som gravid og i barseltiden oppleves etter tilbakemeldinger vi får av våre deltagere som svært nærende og skaper gode felleskap.