Samtaleterapi

Tonje Anine Løff

Med bakgrunn fra Sosialantropologi, klinisk systemisk terapi og nå ledelse og HRM.

Hvordan kan denne bakgrunnen forstås som mer enn summen av hver enkelt del? Helheten utgjør så mye mer enn delene hver for seg. Videre kan du plusse på flere deler, som arbeidserfaring, oppvekst, relasjoner og interesser.

Totalen er ikke lett å måle, dele opp eller kategorisere. Man kan ikke forstå en del, uten å se det i sammenheng med resten. 

Når du tar kontakt, og vi to skal sitte ned å snakke sammen, hvordan blir det da? Når vi tolker, vurderer, analyserer og forstår det den andre sier og gjør? Hva er summen av det? Det er summen av alt mitt og alt ditt, sammen, i et komplekst samspill. I møte med akkurat deg, vil jeg hente frem noen av mine deler, mens andre deler vil du kanskje aldri oppdage. For hvert uttrykk, kroppsspråk, ord og handing du gjør, vil jeg svare ut fra summen av mine deler, i samspill med dine. Gir det mening?

Jeg skal fortsette i litt enklere språk.

Kort fortalt er det vanskelig å svare på “hvem er jeg”, når man er langt inne i systemiske tanker. For jeg er ganske kompleks og sammen blir vi enda mer komplekse.

For å si noe konkret, så har jeg 10 års erfaring med veiledning og terapi. Videre har jeg studert systemisk teori, både indirekte gjennom sosialantropologi (Bateson, systemteoriens far, var jo nettopp antropolog, blant annet) og gjennom klinisk mastergrad gjennomført over 4 år på deltid, med over 300 timer veiledning. Jeg har erfaring med å identifisere mønster i kommunikasjon og relasjoner som kan føre til gnissninger, vonde følelser og konflikt. Mitt mål er å bistå deg til høyere bevissthet rundt dine egne tanke- og reaksjonsmønstre, emosjonelle triggere og kommunikasjonsstil.  

Det som driver meg videre i mitt arbeid er menneskemøtene. Alle mine menneskemøter er helt unike og bringer med seg læring og innsikt. Jeg lærer noe nytt av alle jeg møter og det gjør meg glad, varm og ydmyk hver gang jeg inviteres til å ta del i noens liv.     

                                     

Samtaleterapi

  • Individuelle samtaler
  • Utvikling av parrelasjon
  • Utvikling av andre nære relasjoner

Jeg tilbyr mine systemiske perspektiver til privatpersoner som ønsker å komme alene eller sammen med sin partner. Andre nære relasjoner er også velkommen. Innenfor den systemiske tilnærmingen finnes det flere gode verktøy for utvikling av relasjoner. Vi finner sammen ut av målsetting og hva som skal til for å nå målene. 

Ta gjerne kontakt på e-post, skriv litt om deg/dere, så kommer jeg tilbake til dere med mine tanker for veien videre.

Spørsmål du eller dere kan svare på i e-posten:

– Hva ville vært det første tegnet på at en positiv endring hadde funnet sted? Hvordan ville du/dere merket dette? Hva ville vært annerledes?

 

Kontakt opplysninger:

E-post:  tonje@systemiske-perspektiver.no

Tlf:  47383864